Photobucket
Dream High
click on the dropdown menu to navigate through this blog

Photobucket
modal cinta
Monday, April 30, 2012 ★ 11:18 AM │ (0) comment here
hai cinta pon berduit ke? eh tak setuju2.  cq pon pelik kenape nak buat tajuk camni.  tapi bile pikir balik, bile tengok keadaan sekeliling tengok kengkawan dah berpuluh puloh ringgit dah pon or mungkin sampai beratus dah menghabiskan wang mereka ke jalan cinta


makin suspen je kan.
oke cube kite sesame pikir contohnye bil telefon
kalau dulu single bajet kredit memang sangat jimat dan tak keterlaluan cq cakap kalau sehari tu bape sen sangat je kredit kurang dari account balance.


tapi..
bile dah bercinta ni.  pantang sehari tak bergayut.  sumpah takboleh.  diri tu rase sentiase je nak bercakap, nak bermanje, apeapejelah yang sewaktu dengannya.  kalau 5 ringgit boleh sehari habis (pengalaman menjual topup)heheehe.. sampai dah dapat detect sape selalu beli topup pada cq.


apekate. kalau bil telefon tu kite tukar kepada saling berutus surat.  wah sweetnyee.  surat tu bukanlah nak pakai burung merpati. gunelah pos laju ke kan....haha


birthday.  pantang je tibenye waktu ulang tahun kelahiran si kekasih,  dalam pikiran tu dah sebulan awal dah duk pikir nak beli ape ek.  nak beli tu die dah ade, nak ku beli ni, die baru je beli.  heii.pening3


apekata, hadiah tu kite kumpol2 dulu sampai lah hari die sah bergelah pasangan nikah kita.  in case kalau tetibe clash dengan die.  kamu tak menyesal pon, hadiah tu kamu beri jelah pada kekasih baru tu (untung3)


duit minyak belum kira lagi.  buatnye lah kan sikekasih tu jauh dari kite.  nak taknak die dah rindu, ape boleh buat lautan sanggup direnangi inikan pula si kekasih hati.  ape pikir lagi, start enjin jalan.  duet poket ade ke tu?  


apelah salahnye.  kamu naek jelah pengangkutan awam. KTM ke.jem pon tidak,  kemalangan kurang berlaku.  jalan masuk simpang mane pon dah takyah pikir dah.  tambang pon murah. ha kenape susah2. dapat beborak lagi tu...


belanja makan
ini memang cq suke.  kesian si lelaki, mungkin taknak jatuh air muke die, die pon merelakan jelah duet poketnye untuk belanja si kekasih.  niat memang nak belanje.  sudahnye, balik je dari dating, mule berkire-kire. aduh. duet aku dah banyak kurang dah ni. 


masa
inilah paling berharge. tapi kite salah gunekan dengan betol. berharge tak bererti kite menghargai masa tu dengan spend mase sebanyak2nye dengan si kekasih.  lebih baik kamu cukupkan ilmu mane yang kurang. agama contohnye. kekadang kite terlepas pandangkan.solat memang dah cukup. tapi yang membezakan kamu dengan yang lain. adelah pengetahu
hehehe.ann.  dunai pon dah ibarat nenek yaang dah bongkok tiga.  bile mase lagi nak gune mase yang ade ke arah kebaikan.  kan bagus.,nanti sesame boleh berpimpin tangan ke syurga.



memang perkare ni mungkin nampak remeh. tapi dari perkare sekecil-kecil nilah yang membuatkan kamu lambat bernikah.  yelah duet da banyak habis ke situ.  same2 pikirkan.  

Labels:


OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
meet the big beauty boss


I am Cik Qaseh and this is my blog, it's mine.
In this very little space from the World Wide Web,
this could be the only place where in i can have my freedom to express myself,
rant whenever i wanted to.
Thanks !
my Facebook
my Blogspot Profile


Tagboard
leave your message here and i'll pay you a visit later


credit: cherubicain & cik Cahaya

modal cinta
Monday, April 30, 2012 ★ 11:18 AM │ (0) angels
hai cinta pon berduit ke? eh tak setuju2.  cq pon pelik kenape nak buat tajuk camni.  tapi bile pikir balik, bile tengok keadaan sekeliling tengok kengkawan dah berpuluh puloh ringgit dah pon or mungkin sampai beratus dah menghabiskan wang mereka ke jalan cinta


makin suspen je kan.
oke cube kite sesame pikir contohnye bil telefon
kalau dulu single bajet kredit memang sangat jimat dan tak keterlaluan cq cakap kalau sehari tu bape sen sangat je kredit kurang dari account balance.


tapi..
bile dah bercinta ni.  pantang sehari tak bergayut.  sumpah takboleh.  diri tu rase sentiase je nak bercakap, nak bermanje, apeapejelah yang sewaktu dengannya.  kalau 5 ringgit boleh sehari habis (pengalaman menjual topup)heheehe.. sampai dah dapat detect sape selalu beli topup pada cq.


apekate. kalau bil telefon tu kite tukar kepada saling berutus surat.  wah sweetnyee.  surat tu bukanlah nak pakai burung merpati. gunelah pos laju ke kan....haha


birthday.  pantang je tibenye waktu ulang tahun kelahiran si kekasih,  dalam pikiran tu dah sebulan awal dah duk pikir nak beli ape ek.  nak beli tu die dah ade, nak ku beli ni, die baru je beli.  heii.pening3


apekata, hadiah tu kite kumpol2 dulu sampai lah hari die sah bergelah pasangan nikah kita.  in case kalau tetibe clash dengan die.  kamu tak menyesal pon, hadiah tu kamu beri jelah pada kekasih baru tu (untung3)


duit minyak belum kira lagi.  buatnye lah kan sikekasih tu jauh dari kite.  nak taknak die dah rindu, ape boleh buat lautan sanggup direnangi inikan pula si kekasih hati.  ape pikir lagi, start enjin jalan.  duet poket ade ke tu?  


apelah salahnye.  kamu naek jelah pengangkutan awam. KTM ke.jem pon tidak,  kemalangan kurang berlaku.  jalan masuk simpang mane pon dah takyah pikir dah.  tambang pon murah. ha kenape susah2. dapat beborak lagi tu...


belanja makan
ini memang cq suke.  kesian si lelaki, mungkin taknak jatuh air muke die, die pon merelakan jelah duet poketnye untuk belanja si kekasih.  niat memang nak belanje.  sudahnye, balik je dari dating, mule berkire-kire. aduh. duet aku dah banyak kurang dah ni. 


masa
inilah paling berharge. tapi kite salah gunekan dengan betol. berharge tak bererti kite menghargai masa tu dengan spend mase sebanyak2nye dengan si kekasih.  lebih baik kamu cukupkan ilmu mane yang kurang. agama contohnye. kekadang kite terlepas pandangkan.solat memang dah cukup. tapi yang membezakan kamu dengan yang lain. adelah pengetahu
hehehe.ann.  dunai pon dah ibarat nenek yaang dah bongkok tiga.  bile mase lagi nak gune mase yang ade ke arah kebaikan.  kan bagus.,nanti sesame boleh berpimpin tangan ke syurga.



memang perkare ni mungkin nampak remeh. tapi dari perkare sekecil-kecil nilah yang membuatkan kamu lambat bernikah.  yelah duet da banyak habis ke situ.  same2 pikirkan.  

Labels:


Photobucket
OLDER POST | NEWER POST